Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Lidl uit Liegebeestverkiezing Wakker Dier

23 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
liegebeest-header.470.350.s.png
De Lidl is geen kandidaat meer in de verkiezing van Liegebeest 2016 van actiegroep Wakker Dier. Het supermarktbedrijf was hiervoor genomineerd omdat het zich niet gehouden had aan de belofte om te stoppen met de verkoop van plofkip.
Lidl heeft nu toegezegd zo snel mogelijk over te stappen op een trager groeiend ras en niet langer alleen de vrouwelijke kippen te selecteren. Uiterlijk medio 2017 moet de andere kip in het schap liggen.
Met de verkiezing Liegebeest wil Wakker Dier producenten ,,ontmaskeren die consumenten om de tuin leiden met mooie praatjes over dierenwelzijn''. Unox, zuivelmerk Den Eelder, het kalfsvlees van Vitel-Oké en Sea & We, kweker van tilapia, zijn de vier overgebleven genomineerden.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.