Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Lidl stopt verkoop plastic wegwerpbekers

4 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
beverage-cups-2147902_1920
Lidl stopt eind volgend jaar met de verkoop van plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, wegwerpbekertjes en wattenstaafjes met een plastic steeltje. De supermarktketen wil die producten in alle Nederlandse filialen vervangen door artikelen van alternatieve materialen, zoals bamboe of papier.

Minder zwerfafval

Bij branchevereniging Centraal Bureau voor de Levensmiddelen is vooralsnog niet bekend dat andere supermarkten plastic wegwerpartikelen uit de schappen halen. Grootgrutters hebben wel sectorbrede afspraken gemaakt om zwerfafval te verminderen, maar die zijn toegespitst op verpakkingen. “Die afspraken gaan niet tot op het niveau van wattenstaafjes”, aldus een woordvoerster.
De laatste tijd is de publieke en politieke verontwaardiging over plastic zwerfvuil flink aangezwollen, nu de schadelijke gevolgen voor het milieu en de gevaren voor de voedselketen duidelijker worden. De Europese Commissie kondigde daarom in mei aan plastic artikelen voor eenmalig gebruik volledig te willen verbieden.
Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.