Vroege Vogels

LID lanceert www.dierenpolitie.nl

  •  
28-02-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_255650.jpg
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) is vanaf vandaag heel makkelijk te vinden op internet. Op de net gelanceerde site www.dierenpolitie.nl treft de surfer het laatste nieuws, feiten en achtergrondinformatie over de LID. Bovendien ververst de inspectiedienst de site regelmatig om bezoekers up-to-date te houden met berichten en foto's. De LID
start binnenkort ook met een digitale nieuwsbrief.
Er bestaat in Nederland veel verwarring over wat de LID nu precies is en doet. Daar maakt www.dierenpolitie.nl hopelijk een einde aan. Op de site is duidelijke informatie te vinden over de historie van de dienst en hoe het dagelijkse inspectiewerk tot stand komt. Hoe doe je melding van dierenverwaarlozing of -mishandeling? Hoe werkt de Meldkamer? En wat voor bevoegdheden hebben de inspecteurs nu precies? Het is allemaal eenvoudig op te zoeken.
Ook op de meest gestelde vragen over dieren en hun welzijn vindt de surfer antwoord op de site. Op dit moment beperkt zich dat nog tot honden, katten, paarden en pony's, maar de bedoeling is het aantal diersoorten snel uit te breiden.
Verder vindt de LID het erg belangrijk om de bezoekers van www.dierenpolitie.nl goed op de hoogte te houden van het laatste
nieuws met berichten en foto's. Een aantal voorbeelden daarvan is nu al terug te vinden op de site. De belangrijkste berichten vanaf begin 2007 tot heden zijn gepubliceerd, in veel gevallen met bijbehorende beelden. Het betreft zaken waarbij de LID proces-verbaal heeft opgemaakt en soms zelfs dieren in beslag heeft genomen. Maar het zal ook regelmatig gaan over grappige en ontroerende dierengebeurtenissen die de LID tegenkomt.
De LID is een particuliere inspectiedienst en niet -zoals velen denken- een overheidsinstantie. De LID is dan ook voor een groot gedeelte afhankelijk van mensen die het werk van de inspectiedienst belangrijk vinden en willen steunen. Dat kan bijvoorbeeld met een online donatie via www.dierenpolitie.nl . Elke gift is welkom om de LID nog meer dieren te laten helpen.
Binnenkort start www.dierenpolitie.nl ook met een digitale nieuwsbrief. Mensen kunnen zich hier nu al online voor opgeven.
foto: (c) LID

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.