Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Leven in de kerstboom

  •  
04-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sinterklaas is net het land uit. Dus de kerstboom mag alweer naar binnen. Als je die een dezer dagen gaat opzetten, krijg je daar een heel scala aan onverwachte gasten bij. Springstaarten, mijten, lieveheersbeestjes, luizen, spinnen, slakjes en zelfs nachtvlinders. Een boom kan tot wel 25 duizend dieren bevatten.
Wanneer ze uit de winterse kou terechtkomen in de knusse warmte van je woonkamer, lijkt voor hen de lente aangebroken. Ze ontwaken en worden opnieuw actief.
De dieren zijn gehecht aan de beschutting van de kerstboom waar ze aan het einde van de zomer hun overwinteringsplek hebben gevonden. De meeste insecten zijn voor het blote oog onvindbaar en in de droge omgeving van de woonkamer kunnen ze niet overleven. Het is dus onwaarschijnlijk dat je een insecten invasie naar binnen haalt. Haal je die beesten toch liever niet in huis? Schud hem van tevoren dan even goed uit. 
kerstboom
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.