Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Letters op dam spellen 'I astmadam'

  •  
01-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
astmadam.jpg
Voorbijgangers zagen dinsdag tot hun verbazing de grote rode en witte letters die gewoonlijk “I amsterdam' spellen op de Dam staan. Alleen staat er nu 'I astmadam' mee geschreven.
Milieudefensie, het Longfonds Amsterdam en bewonersplatform Adem in Amsterdam maken bekend dat zij met deze actie de gemeentepolitiek oproepen om maatregelen te nemen tegen vervuilde lucht. Luchtvervuiling kan astma veroorzaken en bestaande klachten verergeren. Maar luchtvervuiling kan ook andere gezondheidsklachten veroorzaken, zoals hart- en vaatziekten of kanker.
De organisaties vragen de partijen die deelnemen aan de coalitieonderhandelingen om duidelijke maatregelen af te spreken om de luchtkwaliteit in Amsterdam sterk te verbeteren.
“Het meest ziekmakende deel van de luchtvervuiling is dieselroet,” aldus Ivo Stumpe van Milieudefensie. “De gemeente heeft heel veel invloed op het verkeer in de stad en kan dus veel doen voor een betere luchtkwaliteit. Milieuzones, scooters, fietsers en openbaar vervoer is allemaal lokaal beleid. Gezonde lucht is in het belang van alle Amsterdammers.”De letters blijven dinsdag tot 16:00 uur staan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.