Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'Lenen panda's onaanvaardbaar'

30 okt 2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
a3e440b205.jpg
Dat Nederland twee panda's leent van China is “onaanvaardbaar”. Dat zegt Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Ze is woest over het nieuws dat deze week bekend werd tegen de achtergrond van het staatsbezoek aan China van koning Willem-Alexander.
'Niet van deze tijd'
“Het uitwisselen van zeldzame dieren om ze ten toon te stellen, is niet meer van deze tijd en zou al helemaal geen onderdeel moeten zijn van een handelsmissie naar een land waar op grote schaal mensen- en dierenrechten worden geschonden.” China kwam ook in opspraak door dierenmishandeling. Zo waren er berichten over angorakonijnen die onverdoofd werden “geplukt” en worden op straat levende vissen en schildpadjes in sleutelhangers verkocht.
Kamervragen
“Het heen en weer gesleep van deze kwetsbare soort is onaanvaardbaar en de welzijnsrisico’s wegen niet op tegen het belang van Ouwehands Dierenpark dat met de panda’s hoopt meer bezoekers te trekken”, zegt Thieme over de panda's. Ze heeft het kabinet vragen gesteld.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar