Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lemmingen deel I

  •  
13-01-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
343 keer bekeken
  •  
lemming.jpg
De lemming staat erom bekend dat de grootte van hun populatie sterk kan fluctueren. De populatie van predatoren, die vooral van lemmingen leeft, wisselt met de bevolkingsdichtheid van de lemmingen. In een goed 'lemmingjaar' krijgen de kleine knagers veel kroost. Er is dan veel voedsel voor de predatoren. Het jaar daarop zijn er veel roofdieren en weinig lemmingen, zodat de populatie van roofdieren afneemt. In het volgende seizoen zal het aantal lemmingen weer toenemen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.