Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Lelijke' ooievaars geboren in Blijdorp

  •  
26-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
Maraboe.jpg
In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam zijn voor het eerst in de historie van de dierentuin drie maraboekuikens geboren, ofwel exotische ooievaars. ,,De kuikens zijn beslist geen knapperds'', zo laat de dierentuin donderdag weten.
Lelijk
,,Ook de ouders behoren niet tot moeders mooiste met de karakteristieke kale kop, borstelige kopveren, hangende keelzak en gelige snavel. Maar Blijdorp is erg blij met het resultaat, want er zijn maar weinig dierentuinen die met succes maraboes fokken'', aldus Blijdorp.
Eieren
Ondertussen liggen nog vier eieren in een ander nest. De verwachting is dan ook dat het niet bij de drie maraboes blijft. De ouders van de nieuwelingen houden ondertussen bij toerbeurt de jongen warm en geven ze voedsel. Sinds een kleine twee jaar leven de maraboes in een nieuw, natuurlijk aangelegd verblijf in Blijdorp.
Bron: ANP
Foto: (cc) Sander van der Wel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.