Vroege Vogels

Lekker en gezond: brood met algen

  •    •  
22-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
624.jpg
Meerbrood is een nieuw Nederlands bakkersbrood op basis van algen. Volgens de producenten bevat het vooral veel eiwitten, vezels, mineralen, anti-oxidanten, goede vetzuren en vitaminen.
Umami
Algen staan aan het begin van de aquatische voedselketen en bevatten daardoor veel essentiële voedingsstoffen. Ze hebben een speciale smaak die zich onderscheid van de bekende smaken zoet, zout, zuur en bitter, namelijk 'umami'. Dit kan vertaald worden als 'lekker'. Umami activeertde speekselklieren en versterkt hierdoor hartige zoete en zoute smaken.
 
Het nieuwe graan
Aan de ontwikkeling van Meerbrood is door een team van foodspecialisten en wetenschappers in Ochten (Gelderland) 5 jaar lang gewerkt. Het feit dat het hen gelukt is om algen geschikt te maken als basis-ingrediënt voor voedsel, bleek een belangrijke doorbraak voor de ontwikkeling van dit brood. De algen in Meerbrood™ zijn van de Chlorella familie. Deze algen worden in Ochten geproduceerd onder de hoogst mogelijk hygiënische omstandigheden.
 
Eet meer algen
"Met de introductie van Meerbrood willen we Nederland op een toegankelijke manier laten kennismaken met de rijke wereld van algen. Door de toevoeging van algen bevat ons brood onder meer veel minder zout dan normaal, is het lactosevrij, en past het perfect in de Schijf van Vijf", aldus Reinier Smit, founder van Meerbrood.
 
Meerbrood is vanaf week 43 in meer dan 125 bakkerijen in Nederland verkrijgbaar. De introductieprijs voor dit 400 grams-brood is: € 2,95.
Bron: duurzaamnieuws.nl
Voor meer informatie: www.meerbrood.com
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.