Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Lekkende en brandende vrachtwagens met drugsafval

10 okt 2018
  •  
leestijd 2 minuten
giftig
In de Eindhovense woonwijk waar zondag een vrachtwagen vol drugsafval in brand werd gezet, is dinsdagochtend begonnen met de bodemsanering. Ook op de plek in de buurt waar een andere vrachtwagen drugsafval heeft gelekt moet de grond worden afgegraven. In Nijmegen heeft een lekkende vrachtwagen een spoor van chemicaliën achtergelaten.

Drugsafval in de fik

De bewoners van twaalf appartementen in Eindhoven hebben zondagochtend uit voorzorg hun woning moeten verlaten wegens een brand in een vrachtwagen met chemicaliën die worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. Bij de brand kwam het gevaarlijke zoutzuurgas vrij. 
Burgemeester John Jorritsma reageert geschokt op de brand bij de flat: "Dit is een levensgevaarlijke actie van idioten in de drugsscene. Volstrekt roekeloos met grote risico’s voor omwonenden." Kort voor de brand, op zaterdag tegen middernacht, was de brandweer ook al uitgerukt naar dezelfde straat. Toen stond daar een andere vrachtwagen met xtc-afval geparkeerd die chemicaliën lekte. Deze truck stond ongeveer tweehonderd meter verwijderd van de vrachtwagen die zondagochtend in brand stond.

Vrachtwagen rijdt rond met lekkende drugsvaten

In Nijmegen onderzoekt de politie een drugslozing aan de Weezenhof. Een vrachtwagen heeft daar een chemische stof gelekt, waarschijnlijk restafval van een drugslab. Er werden vaten gevonden waar in totaal 4500 liter afval in kan, een deel van vaten was al leeg. De parkeerplaats waar de vrachtwagen stond, bleek het eindpunt te zijn van een ruim 9 kilometer lang spoor van chemicaliën.
De recherche vermoedt een verband tussen beide zaken en is een onderzoek begonnen naar de dumpingen en de brand. Ook is de politie op zoek naar getuigen. “Het gaat om een zeer ernstige zaak die grote gevolgen had kunnen hebben, dus iedereen die meer weet roepen wij op om contact met ons op te nemen.”
Bron: ANP

Meer over:

drugsafval

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar