Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Leidse Hortus zet eerste tuin op oude plek

  •  
03-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bloemrijke_akkerrand.jpg
De tuin van Carolus Clusius, de grondlegger van de Leidse Hortus Botanicus, komt weer op zijn oorspronkelijke plek: in de voortuin van de Hortus. Op 4 april is het precies vierhonderd jaar geleden dat Clusius overleed. Een reden voor de Leidse Hortus om zijn tuin in oorspronklijke staat te herstellen.
De tuin verhuisde in 1933 naar een zijflank van de Hortus. Naar verwachting ligt de tuin rond Pasen weer op zijn oude plaats. Architecten, bouwvakkers, hoveniers en wetenschappers zijn al geruime tijd bezig om een waarheidsgetrouwe weergave te maken van de oude academische tuin uit 1594, liet de Hortus dinsdag weten.
De plantentuin van Clusius was oorspronkelijk bijna 40 meter lang en ruim 30 meter breed. De nagebootste Clusius-tuin wordt iets kleiner. Hij biedt plaats aan 1585 planten.
Clusius (1526-1609) werd in de Noord-Franse stad Arras op 19 februari 1526 geboren als Charles de l'écluse. Vanaf 1594 ging hij als professor aan de Universiteit Leiden aan de slag. In datzelfde jaar maakte hij de eerste academische tuin.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.