Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

LEI: viskwekers moeten meer samenwerken

  •  
26-07-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_125666.jpg
Viskwekers moeten meer samenwerken om een natuur- en milieuvriendelijke bedrijfstak op te bouwen. Die samenwerking is nodig voor vernieuwing in de sector. Dat stelde het Landbouw Economisch Instituut (LEI) maandag.
Volgens de onderzoekers kan de viskweek belangrijk worden om consumenten van vis te voorzien, waardoor de visbestanden in de natuur minder onder druk komen staan. Daarvoor is wel nodig dat de kwekers kennis uitwisselen en meer gezamenlijk naar buiten optreden.
De viskweek begon in Nederland in het begin van de jaren negentig. Inmiddels telt ons land ongeveer honderd bedrijven. De helft daarvan kweekt paling, eenderde meerval. De rest houdt zich bezig met de kweek van diverse nieuwe vissoorten. Een belangrijk deel van de viskwekers komt oorspronkelijk uit de landbouw, constateert het LEI.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.