Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lege flessen voor van Geel

  •  
21-06-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Staatssecretaris Van Geel (Milieu) krijgt maandagmiddag een bijzonder cadeau: twee vuilniszakken met lege flesjes. Jongeren Milieu Actief (JMA), de jongerenorganisatie van Milieudefensie, protesteert met de actie tegen het plan om het statiegeldsysteem op de helling te zetten.

MissKoop, een door JMA verzonnen personage dat niet zo veel geeft om de natuur, overhandigt het flessenafval aan de staatssecretaris. De jongerenvereniging wil op een grappige manier duidelijk maken dat ze het niet eens zijn met het plan om 1- en 1,5-literflessen te vervangen door eenmalige flessen zonder statiegeld.

,,Het statiegeldsysteem werkt'', aldus L. IJmker van JMA. ,,We vinden dat dat systeem behouden moet worden en dat op halveliterflesjes ook statiegeld geheven moet worden.''

De JMA ziet weinig in het nieuwe systeem waarbij verenigingen en scholen de zogenoemde petflessen inzamelen. ,,We zijn er niet tegen, maar mensen zijn heel gemakzuchtig'', aldus IJmker. ,,Als er geen financiële vergoeding tegenover staat, gooien mensen het afval eerder op straat.'' (ANP)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.