Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Leeuwendoder is nog onvindbaar _03_09_2015

  •  
03-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Leeuw-Cecil_Vince-O_Sullivan-Flickr.jpg

© Fotograaf: Vince O'Sullivan (Flickr Creative Commons)

Tandarts William Palmer blijft onvindbaar. De Amerikaan die op 1 juli in Zimbabwe de leeuw Cecil met pijl en boog doodde, verdween na de wereldwijde commotie die daarover vier weken later ontstond en is nog altijd niet opgedoken. De tandartspraktijk waar hij werkte, was enige tijd gesloten, maar is onlangs door zijn collega's weer geopend.
Onderduiken
De 55-jaar oude Palmer is met zijn vrouw ondergedoken. Diverse media hebben tevergeefs getracht hem op te sporen. De Engelse krant The Telegraph wist de tandarts te fotograferen toen deze in augustus in Bloomington opdook. Sindsdien is hij weer onvindbaar. De jager is ook niet gezien in het huis dat hij in Florida heeft.
Woedende dierenliefhebbers
Dierenactivisten waren woedend en hebben de Amerikaanse justitie verzocht Palmer te vervolgen. Dat is nog niet gebeurd. Ondertussen hebben activisten herhaaldelijk hun woede gekoeld op bezittingen van de tandarts, onder meer zijn huizen zijn beschadigd en beklad. De lokale politie heeft een camera opgehangen om vandalen te kunnen betrappen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.