Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Leeuw niet meer welkom in huis in Emiraten

4 jan 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
leeuw_04.jpg
Inwoners van de Verenigde Arabisch Emiraten (VAE) mogen geen luipaarden, leeuwen en cheeta's meer houden als huisdier. Ook mogen particulieren niet meer fokken met deze wilde dieren. Dat meldt Gulf News. De wet is in het leven geroepen om zowel de wilde dieren als de bevolking te beschermen.
Alleen dierentuinen, circussen en fokkerijen mogen nog dergelijke wilde dieren houden. Wie zich met z'n cheeta of panter op straat begeeft, kan een maximale boete van omgerekend 130.000 euro krijgen. Wie met zijn leeuw of luipaard iemand bedreigt, kan veroordeeld worden tot 182.000 euro boete.
In emiraten als Dubai en Abu Dhabi is het tamelijk gewoon om een leeuw of tijgers als huisdier te hebben. Op de social media duiken volgens Gulf News regelmatig video's en foto's op waarop wordt gepronkt met wilde dieren. Ook rijden de inwoners af en toe in een auto rond met een cheeta op de passagiersstoel. Burgers worden opgeroepen situaties te melden waarin wilde dieren als huisdieren worden gehouden.
Bron: ANP/AFP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar