Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Leeuw Cecil moet worden tentoongesteld

  •  
05-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Leeuw-Cecil_Vince-O_Sullivan-Flickr.jpg

© Fotograaf: Vince O'Sullivan (Flickr Creative Commons)

De kop van de veelbesproken leeuw Cecil moet worden opgezet en tentoongesteld in het park waar het dier illegaal werd doodgeschoten door de Amerikaanse tandarts Walter Palmer. Een Zimbabwaanse natuurbeschermingsorganisatie pleit daarvoor, aldus de BBC.
Laatste eer
Voorman van de club, Johnny Rodrigues, zegt dat de politie de kop van Cecil in beslag heeft genomen in het huis van Theo Bronkhorst, de begeleider van Palmer. "De politie gebruikt het als bewijsmateriaal. Maar we proberen ervoor te zorgen dat de autoriteiten de kop vrijgeven, zodat die kan worden opgezet in een vitrine in het Hwange National Park en als monument dient." Het idee is om dit gedenkteken bij de ingang van het park neer te zetten, zodat bezoekers Cecil de laatste eer kunnen bewijzen.
Ondergedoken
De dood van de leeuw zorgde afgelopen week wereldwijd voor grote verontwaardiging. De 55-jarige Amerikaan Palmer, die het doden van Cecil heeft bekend, is ondergedoken. Hij zegt dat hij dacht dat hij nodige vergunningen had om jacht te maken op Cecil. Die woonde in een nationaal park waar hij bescherming genoot. Hij viel daarom niet onder het beperkte aantal leeuwen dat mag worden afgeschoten in Zimbabwe. Het land in zuidelijk Afrika verdient geld aan de buitenlandse jagers.
Uitlevering
Zimbabwe heeft de VS om de uitlevering van Palmer gevraagd. Meer dan 144.000 mensen hebben al een petitie getekend waarmee de regering-Obama wordt gevraagd in te stemmen met het uitleveringsverzoek.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.