Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lederschildpadden op de kust_28_08_2011

  •  
28-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
lederschildpad_01.jpg
Een wel heel bijzondere oproep van RAVON: de organisatie voor wilde amfibieën en reptielen roept iedereen die de komende tijd aan de kust komt, uit te kijken naar de gigantische lederschildpad. De lederschildpad kan 2,44 meter worden en is daarmee de grootste schildpad ter wereld.
Regelmatig komen lederschildpadden in deze tijd van het jaar in de buurt van West-Europa. Ze broeden in de Caraïben, maar kunnen duizenden kilometers over de Atlantische Oceaan afleggen, op zoek naar voedsel. In de buurt van Het Kanaal vinden ze veel kwallen. Op hun zoektocht naar eten komen de gigantische lederschildpadden soms dicht langs de kust. De afgelopen tijd zijn er langs de kust van Groot-Brittannië al 20 waargenomen.
Volgens Raymond Cremers van RAVON is de kans groot dat we de komende maanden ook langs de Nederlandse kust schildpadden kunnen zien zwemmen. De lederschildpadden zijn te herkennen aan hun grootte en hun zwarte kleur. Een enkeling zou later in het jaar zelfs aan kunnen spoelen. Dat gebeurt wanneer zo'n schildpad vermoeid raakt of de weg terug niet meer kan vinden, wat bij walvissen ook wel eens voorkomt.
RAVON roept op om waarnemingen van lederschildpadden door te geven op sites als waarneming.nl of telmee.nl . Maar spreek uw waarneming vooral ook in op de fenolijn:035 - 6711338.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.