Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Langste waterpijplijn ter wereld gebouwd voor schoon drinkwater in Afrika

  •  
17-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Untitled-1_01.jpg
Tijdens de Walk For Water onder aanvoering van Sophie Hilbrand, Floortje Dessing, Ruben Nicolai, Dyanne Beekman en Sabine Koning, zijn meer dan 10.000 mensen in Afrika voorzien van schoon drinkwater.
Aveda en Jointhepipe.org financieren waterpompen in Afrika met de verkoop van hippe, duurzame waterflessen die de vorm hebben van een stukje waterleidingspijp. Het doel is gezamenlijk de langste waterpijplijn ter wereld te bouwen. De waterprojecten zijn real time te volgen inclusief foto's via de google earth coördinaten op elk waterflesje.
Cosmeticabedrijf Aveda en Jointhepipe.org zijn afgelopen februari een samenwerking aangegaan met als doel het drinken van kraanwater te promoten. Middels de verkoop van hippe Aveda Jointhepipe flessen werd geld opgehaald dat geïnvesteerd wordt in de bouw van waterpompen in Afrika.
De samenwerking kwam tot een hoogtepunt gisteren in het Vondelpark waar meer dan 250 mensen deelnamen aan de 6 km lange Walk For Water (de gemiddelde afstand die men in Afrika moet lopen voor schoon drinkwater).
De fles kost Euro 15, - en is het hele jaar door te verkrijgen via jointhepipe.org en in Aveda spa's en salons.
Ontwikkelingen zijn te volgen via:
aveda.com
facebook.com/AvedaBenelux
jointhepipe.org
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.