Vroege Vogels

Landschapsbeheer door boeren sneller vergoed

  •  
23-02-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_122137.jpg
Boeren die werk willen uitvoeren als landschapsbeheerder, kunnen voortaan sneller aan de slag. Voor onder meer weidevogelbeheer, slootkantonderhoud en de aanleg van wandelpaden hoeft niet meer per project een staatssteuntoets gedaan te worden in Brussel, waardoor eerder overgegaan kan worden tot betaling aan de boer. Dat maakte de provincie Utrecht donderdag bekend.
Het Interprovinciaal Overleg (IPO), het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de provincies Brabant en Utrecht hebben een catalogus samengesteld waarin al het werk omschreven staat en hebben daar een maximale prijs aan gekoppeld. De Europese Commissie heeft dit handboek goedgekeurd, waardoor de regeldruk rond de aanvraag van fondsen aanzienlijk vermindert.
Door het nieuwe handboek voor de zogeheten groenblauwe diensten wordt het makkelijker voor boeren om bijvoorbeeld werk te maken van nestbescherming, het behoud van knotwilgen en het realiseren van ecologische zones. In de catalogus staat wat welke maatregelen kosten. Een opdrachtgever kan zelf een pakket samenstellen, zolang dit maar onder de maximumprijs blijft.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.