Vroege Vogels

Landelijke Weidevogelkijkweek 17 t/m 25 april

  •  
15-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kievit.jpg
Van zaterdag 17 april tot en met zondag 25 april vindt de landelijke Weidevogelkijkweek plaats. Op tal van locaties in Nederland kunt u komen genieten van weidevogels. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, variërend van fietstochten tot wandeltochten en open dagen op boerderijen en bezoekerscentra. Op de website weidevogels.nl  zijn alle locaties en activiteiten te vinden.
Kom kijken en genieten van weidevogels
Weidevogels horen bij Nederland als tulpen, molens en koeien in de wei. Maar kunt u de verschillende soorten en hun jongen herkennen, en weet u ook wat de beste plekken zijn om de verschillende weidevogels te bekijken? Op weidevogels.nl  zijn de beste weidevogelplekken op één website te vinden. Lokale weidevogelbeschermingsgroepen, agrarische natuurverenigingen en natuurbeschermingsorganisaties organiseren activiteiten waarbij u - in sommige gevallen onder leiding van ervaren vogelaars - volop kunt genieten van weidevogels.
Organisatie
De Weidevogelkijkweek wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland en Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Veelzijdig Boerenland, Natuurlijk Platteland Nederland/LTO Nederland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de12Landschappen, de Bond van Friese Vogelwachten, SBNL/commissie Weidevogels en met hulp van alle lokale vrijwilligersgroepen en agrarische natuurverenigingen die met weidevogelbeheer en -bescherming actief zijn.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.