Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Landelijke Weidevogelkijkweek 17 t/m 25 april

  •  
15-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kievit.jpg
Van zaterdag 17 april tot en met zondag 25 april vindt de landelijke Weidevogelkijkweek plaats. Op tal van locaties in Nederland kunt u komen genieten van weidevogels. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, variërend van fietstochten tot wandeltochten en open dagen op boerderijen en bezoekerscentra. Op de website weidevogels.nl  zijn alle locaties en activiteiten te vinden.
Kom kijken en genieten van weidevogels
Weidevogels horen bij Nederland als tulpen, molens en koeien in de wei. Maar kunt u de verschillende soorten en hun jongen herkennen, en weet u ook wat de beste plekken zijn om de verschillende weidevogels te bekijken? Op weidevogels.nl  zijn de beste weidevogelplekken op één website te vinden. Lokale weidevogelbeschermingsgroepen, agrarische natuurverenigingen en natuurbeschermingsorganisaties organiseren activiteiten waarbij u - in sommige gevallen onder leiding van ervaren vogelaars - volop kunt genieten van weidevogels.
Organisatie
De Weidevogelkijkweek wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland en Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Veelzijdig Boerenland, Natuurlijk Platteland Nederland/LTO Nederland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de12Landschappen, de Bond van Friese Vogelwachten, SBNL/commissie Weidevogels en met hulp van alle lokale vrijwilligersgroepen en agrarische natuurverenigingen die met weidevogelbeheer en -bescherming actief zijn.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar