Vroege Vogels

Landelijke Natuurwerkdag

  •  
23-09-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
bdc387bcb84353f9588431578b9b42b2.jpg
Zaterdag 1 november 2014 organiseert Landschapsbeheer Nederland weer de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Vorige jaar deden er maar liefst ruim 14.000 mensen mee, en ook dit jaar worden er weer duizenden mensen verwacht die hun handen uit de mouwen steken om het landschap een opknapbeurt te geven.
Op deze veertiende Natuurwerkdag kan iedereen van jong (8+) tot oud onder begeleiding aan de slag op meer dan 400 locaties. Onder het motto 'Leef je uit!' vinden uiteenlopende activiteiten plaats die per locatie verschillen. Van onder andere poelen schoonmaken tot bomen knotten, fruitbomen snoeien en grienden afzetten. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen, zoals nestkastjes maken, hutten bouwen en bollen planten.
25 dingen die je gedaan moet hebben in het landschap!
Het Nederlandse landschap heeft ongelofelijk veel te bieden, misschien nog wel veel meer dan we dachten. In aanloop naar de Natuurwerkdag 2014 gaat Landschapsbeheer Nederland samen met landschapminnend Nederland een bucketlist samenstellen van dé 25 dingen die je in het Nederlandse landschap gedaan moet hebben. Van kersenbomen klimmen in de Betuwe tot heggenvlechten bij de Piramide van Austerliz, van sterrenkijken in Dwingelo tot duiken in het Grevelingenmeer...de mogelijkheden zijn oneindig. In de maand oktober worden de 25 meest bijzondere uitgelicht. Wij weten er al 20, de rest wordt door het publiek bepaald.
Meedoen en aanmelden
Wil jij er ook bij zijn op de Natuurwerkdag 2014? Kijk dan voor meer informatie over locaties en aanmelden op natuurwerkdag.nl . Per locatie is er een beperkte deelname mogelijk. Dus meld je snel aan!
Bron: Landschapsbeheer Nederland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.