Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lancering Nationaal DuurzaamheidsKabinet ‘09_09_10_2009

  •  
09-10-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
schrijfin.jpg
In oktober 2009 start het eerste Nationaal DuurzaamheidsKabinet ’09. In deze competitie, op basis van een unieke managementsimulatie, spelen de deelnemers het kabinet van een land. Deze jaarlijks terugkerende competitie is erop gericht deelnemers bewust te maken van toekomstige energie- en klimaatveranderingen. In vijf ronden zullen ze voor verschillende toekomstige duurzame vraagstukken komen te staan waarbij ze het draagvlak van de verschillende belanghebbenden (o.a. inwoners, bedrijven, economie, EU, etc.) niet uit het oog moeten verliezen.
Het Nationaal DuurzaamheidsKabinet ’09 wordt actief ondersteund door onder andere EnergieTransitie, Essent, Koninklijke Wegener, Universiteit Wageningen, Agrio, CareerID en Bedrijfssimulaties.nl.  
Leerzame competitie
De kern van de simulatie is een virtueel land, vergelijkbaar met Nederland. De deelnemers (in de rol van het kabinet) zullen op basis van aangegeven speerpunten en doelstellingen (ronde 1) in vier kabinetsperioden (ronde 2 t/m 5) beleid voeren om hun beloften waar te maken. In de vier kabinetsperioden worden verschillende innovatieve projecten geïnitieerd, gesprekken met inwoners en belanghebbenden gevoerd en belastingen geheven.
Mensen kunnen zich in groepen van maximaal 4 personen inschrijven. Dit team vormt het kabinet. Het fictieve kabinet speelt in een concurrerende setting tegen de andere teams.

Ter lering en vermaak

Het fenomeen managementsimulaties heeft in het bedrijfsleven en onderwijs zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend. Het wordt als een zeer attractieve en leerzame werkvorm gezien waarmee de deelnemers direct inzicht krijgen in de indicatoren voor het goed besturen van organisaties. Daarnaast is het een uitstekende vorm voor samenwerking, teambuilding en interne en externe profilering. De competitie biedt deelnemers een uitgelezen mogelijkheid om risicoloos het besturen van een land te ondervinden. Ze worden hierbij aangespoord met duurzame oplossingen te komen.

Kopenhagen

Het winnende team zal in december Kopenhagen bezoeken. Hier wordt in december de internationale klimaatconferentie gehouden.
Start en doorlooptijd
Er worden in totaal vijf ronden (staat voor vijf opvolgende jaren) gespeeld. Elke week vindt een ronde plaats. De ronden zijn voorzien van realistische interventies en incidenten.
 
De competitie wordt via internet gespeeld en zal starten op 19 oktober 2009. De doorlooptijd is circa vijf weken. De ronden nemen ongeveer 1 uur per stuk in beslag. De finale (voor de beste tien teams) wordt begin december ‘live’ gespeeld.
Informatie en deelname
Voor gratis aanmeldingen en meer informatie: www.duurzaamheidskabinet.nl .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.