Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lammergier leeft weer wild in Duitsland

  •  
11-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
229 keer bekeken
  •  
lammergier_jolenfred

Lammergier

© Fotograaf Jolenfred

In Duitsland leven na meer dan 140 jaar weer lammergieren. Donderdag zijn in Nationaal Park Berchtesgaden in het uiterste zuidoosten van het land twee van deze roofvogels uitgezet. Ze maken deel uit van een Europees introductieprogramma. "Dit is een historische gebeurtenis. We brengen de lammergier terug naar een leefgebied waar die hoort", zei de Beierse milieuminister Thorsten Glauber.

Het is op termijn de bedoeling dat diverse populaties via een aaneengesloten verbinding tussen Marokko, de Alpen, de Balkan, Turkije en Centraal-Azië met elkaar in contact staan. In Nationaal Park Berchtesgaden zullen het komende decennium ieder jaar twee tot drie lammergieren worden uitgezet.

De lammergier heeft een spanwijdte van bijna drie meter en komt vooral voor in bergachtig gebied. Het is een van de grootste vogelsoorten van Europa. In Nederland wordt hij af en toe gespot. Vorige maand kwam de lammergier in het nieuws toen er een door een windmolen bij Wieringerwerf werd gedood.

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.