Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Lage score op klimaatranglijst 2015

  •  
11-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_136619.jpg
Op de jaarlijkse klimaatranglijst van de organisaties germanwatch en het Climate Action Network staat Nederland laag genoteerd. Ondanks de goede voornemens voert het kabinet nauwelijks duurzaam beleid. Nederland lijkt nationaal en Europees het minimum te willen doen wat moet en geen ambitie te tonen echt werk te maken van klimaatbeleid.

Onderaan de lijst

De ranglijst kijkt niet alleen naar hoeveel CO2 landen uitstoten, maar ook hoeveel landen investeren in duurzame energie en welke maatregelen ze nemen of van plan zijn door te voeren om de uitstoot van CO2  terug te dringen. Nederland staat op plek 42 van de 61.

Schonere energie

Lichtpuntje dit jaar is dat het wereldwijde energieverbruik sneller stijgt dan de uitstoot van CO2 - een teken dat de meest vervuilende energiebronnen worden vervangen door schonere en, in sommige gevallen zelfs duurzame, energie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.