Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Labyrintspin

  •  
05-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het is het Jaar van de Boerenzwaluw, van de Vleermuis, maar ook het Jaar van de Labyrintspin. Spinnendeskundige Peter van Helsdingen van EIS Nederland is dit jaar op zoek naar waarnemingen van deze spinnensoort, omdat er over z'n verspreiding relatief weinig bekend is. Opletten dus, en geef uw meldingen door!
De labyrintspin ( Agelena labyrinthica , Clerck, 1757) is een heel bekende soort uit de familie van de Trechterspinnen (Agelenidae). De labyrintspin ontleent zijn naam aan de karakteristieke vorm van zijn trechterweb. Over de gehele wereld zijn er 500 soorten trechterspinnen; in Europa zijn dat er zo'n 150. Binnen Nederland is de verspreiding nog onvolledig bekend. Een gebrekkig beeld van verspreiding komt vooral voor bij algemene soorten, omdat de meeste mensen daaraan geen aandacht besteden. Het is de bedoeling van het project "De Spin van het Jaar" ook voor een algemene soort aandacht te vragen en er meer gegevens over te verzamelen.
Lees meer over de labyrintspin en over hoe u waarnemingen kunt doorgeven op de site van EIS Nederland .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.