Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'Label de visnetten zodat de eigenaar is terug te vinden'

9 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
visnet.jpg

© Jan van Gent met visnet - Fotograaf leovo

World Animal Protection wil dat alle visnetten in 2025 zijn voorzien van een persoonlijk label. De internationale dierenbeschermingsorganisatie roept de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties bij het begin van een internationale bijeenkomst in Rome op om het labelen van visnetten verplicht te maken in strijd tegen de massale sterfte van dieren door de netten.

Visnetten in zee

Volgens de organisatie worden vissers op deze manier gestimuleerd om geen visnetten in zee achter te laten en om verloren netten weer boven water te krijgen. Serie-overtreders zijn door de labels ook te achterhalen en eventueel te bestraffen. Op dit moment is een eigenaar van vismateriaal niet te identificeren.

Spookvistuig

Elk jaar worden volgens World Animal Protection meer dan honderdduizend zeeschildpadden, walvissen, zeehonden en dolfijnen gedood door spookvistuig, in zee verloren of gedumpte visnetten. “De situatie is kritiek. De hoeveelheid spookvistuig in zee is de laatste jaren gestegen en zal verder toenemen als er niks wordt gedaan”, zegt Ingrid Giskes, hoofd van de campagne Sea Change.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.