Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Laatste otter van Gelderland dood

  •  
02-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
138 keer bekeken
  •  
Otter_laagvlieger.jpg

© Fotograaf: Laagvlieger

Er leven waarschijnlijk geen otters meer in Gelderland. Het laatste exemplaar is vorige week doodgereden op de A12 tussen Duiven en Zevenaar, meldt De Gelderlander op basis van het Niewold Wildlife Infocentre in Doesburg.
Nergens meer te bekennen
De otter werd in 2002 uitgezet rond Doesburg en later in de Gelderse Poort bij Herwen. Volgens Freek Niewold van Niewold Wildlife Infocentre hebben zeker twaalf otters in Gelderland geleefd, maar ze zijn nergens meer te bekennen. Niewold houdt de dieren samen met enkele 'otterwatchers' in de gaten. "Mogelijk leeft bij Voorst, bij Apeldoorn nog een otter, maar daarvan hebben we het laatste spoor in april gezien", zegt hij.
Afgesloten tunnel
Volgens Niewold zijn zeker zes van de twaalf otters doodgereden. Van de andere zes weet hij het lot niet. "Maar ik denk dat ze dood zijn. Ze waren er ineens niet meer en dat duidt erop." De otter werd 200 meter naast een tunneltje gevonden. Mogelijk wilde de otter oversteken via de tunnel, maar deze was afgesloten door een muskusrattenfuik. Niewold pleit dan ook voor een verbod op fuiken.
Bron: ANP en Omroep Gelderland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.