Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Laatste mannelijke witte neushoorn gestorven

20-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8505 keer bekeken
  •  
noordelijk_witte_neushoorn

© Noordelijk witte neushoorn - Bron Pixabay

De natuurorganisatie Ol Pejeta Conservancy in Kenia heeft dinsdag bekendgemaakt dat de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn dood is. Het voortbestaan van de diersoort hangt daarmee aan een zijden draadje en is nu geheel afhankelijk geworden van reageerbuisbevruchting.
De 45-jarige neushoorn Sudan werd behandeld aan ouderdomskwalen maar zijn situatie verslechterde deze week sterk. De natuurorganisatie besloot daarom hem uit zijn lijden te verlossen en een einde te maken aan zijn leven. Er zijn nog twee vrouwelijke noordelijke witte neushoorns over. Sudans dochter Najin en haar dochter Fatu. Beide dieren leven in Ol Pejeta.
De noordelijke witte neushoorn ( Ceratotherium simum cottoni ) is een van de twee ondersoorten van de witte neushoorn. Deze ondersoort wordt anno 2011 door de IUCN beschouwd als kritisch bedreigd en mogelijk uitgestorven in het wild. 
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.