Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Laatste dans der Makaken

  •  
01-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
JAAN.jpg
Er komt een eind aan de dansende makaken, de dansaapjes die op iedere straathoek in Jakarta hun dieronterende kunstjes moeten uitvoeren. Dankzij de aanhoudende akties van de Nederlandse Femke den Haas  die al meer dan 10 jaar de Indonesische dierenbeschermings-organisatie JAAN leidt.
Haar organisatie houdt zich onder andere bezig met het probleem van dansaapjes en circusdolfijnen. Het eerste grote succes is binnen  De burgemeester van Jakarta heeft dankzij de akties het bezitten en uitbuiten van dansaapjes illegaal gemaakt. Sinds de start van de actie  zijn nu al meer dan 40 dansaapjes gered van een afschuwelijk bestaan.
JAAN is ook bezig met een grote campagne tegen het gebruik van dolfijnen die in circussen hun kunstjes moeten doen. De dolfijnen staan bloot aan stress en pijn. De kunstjes worden hun dood en de volgende lading dolfijnen moet weer illegaal uit zee worden gevist.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.