Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Laatste dag Nationale Vogelweek

25 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
ROERDOMP.jpg

© Roerdomp. Fotograaf: ErnaKoelman

Een wielewaal, een snor, meerdere roerdompen, bruine kiekendieven en ook het kleinst waterhoen. Tijdens de derde editie van de Nationale Vogelweek werden veel bijzondere vogelsoorten waargenomen.
Met honderden activiteiten en excursies door het hele land en duizenden deelnemers is de Nationale Vogelweek nu al een succes.
Vandaag zijn de laatste activiteiten. Zo is er een weidevogel vaarexcursie door het Noord-Hollandse Ilperveld. En in de Flevopolder kan je het leefgebied van de grauwe kiekendief ontdekken met de gloednieuwe Vogel het uit!-app!
In Naturalis geeft Katrina van Grouw een Engelstalige lezing over haar boek De ontvederde vogel. Ook vertelt ze over alle verzamelaars die haar hielpen aan nieuw materiaal, over haar man Hein van Grouw die thuis de vogels prepareerde en over waarom het boek 25 jaar op zich heeft laten wachten.
Vogelrijkdom
Sovon Vogelonderzoek en Vogelbescherming Nederland organiseren de Nationale Vogelweek om zoveel mogelijk mensen de Nederlandse natuur en haar vogelrijkdom te laten ervaren.
Bron: SOVON en Vogelbescherming  

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.