Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Laat wilde dieren in overstromend gebied met rust'

  •  
15-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1682 keer bekeken
  •  
koninks_-Millingerwaard_uiterwaarde

© Fotograaf marksloendregt

Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere natuurbeheerders roepen recreanten op om wild in de uiterwaarden met rust te laten. De grote grazers en ander wild zijn wel gewend aan hoogwater en zoeken zelf droge plekjes op. Maar als er mensen door hun leefgebied lopen raken ze verstoord en springen ze pardoes weer in het water, aldus Staatsbosbeheer.

Een aantal natuurgebieden langs de Waal en de Rijn wordt binnenkort afgesloten. Deze uiterwaarden zijn ingericht om de rivier ruimte te geven en stromen helemaal vol. Dieren zoeken hier zelf hooggelegen delen op. Als dieren in nood komen, helpen de beheerders een handje.

Boswachters van Staatsbosbeheer helpen in Limburg met de evacuatie van vee uit de uiterwaarden die onder gaan lopen. Zo zijn schapen op een eiland in de Maasplassen bij Roermond met een boot op het droge gebracht. Ook koeien en paarden in het Niersdal, bij Itteren en in Midden-Limburg worden verplaatst, aldus de dienst. Als het water zakt wordt het vee weer teruggebracht.

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Sita1998
Sita199816 jul. 2021 - 11:16

Trots op staatsbosbeheer!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.