Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Laat ganzen niet stikken!

  •  
27-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Faunabescherming is een actie gestart tegen het vergassen van ganzen. De afgelopen maand werden meer dan 5.000 met name grauwe ganzen via deze zeer omstreden methode gedood rondom Schiphol. Veel provincies trappelen om dezelfde methode te gebruiken.
Geen blijvend effect
Volgens Faunabescherming heeft het vergassen van de voor een groot deel jonge ganzen geen blijvend effect en gaat het gepaard met onaanvaardbaar veel ellende voor de gevangen ganzen. Maar wat moet er dan wel gebeuren met de ganzenpopulatie rondom de luchthaven? Ganzenonderzoeker Bart Ebbinge heeft daar wel ideeën over: de omgeving rondom Schiphol minder aantrekkelijk maken voor ganzen. Dus geen tarwe meer verbouwen. In de studio een gesprek met Bart Ebbinge en Harm Niesen, voorzitter van de faunabescherming.
Foto: grauwe gans uit de Vroege Vogels Fotogalerij. Meer foto's van fotograaf RuudSharp vind je hier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.