Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Laag btw-tarief voor milieuvriendelijke producten

  •  
18-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_340834.jpg
Het kabinet wil dat milieuvriendelijke producten en diensten in Europa onder een verlaagd btw-tarief vallen. Dat blijkt uit een reactie op een mededeling van de Europese Commissie, die staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
De commissie zwengelt een discussie aan over de Europese btw-tarieven en wil daar in de toekomst een simpeler en meer uniform systeem voor. Nederland steunt die gedachte, maar vindt dat lidstaten ook flexibel zelf moeten kunnen bepalen welke goederen en diensten onder een verlaagd btw-tarief vallen.
In de brief geeft Timmermans onder meer aan dat Nederland ook zal blijven pleiten voor een verlaagd btw-tarief voor arbeidsintensieve diensten als kappers en fietsenmakers. Bovendien wil hij meer aandacht vragen voor het verschil tussen de btw-tarieven voor schoolboeken en het hogere tarief voor cd-roms met lesmateriaal.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.