Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Limburgse orchideeën krijgen eigen postzegel

  •  
23-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
hondskruid.jpg

© Hondskruid. Fotograaf: RVeltkamp

Tien orchideeën in het Zuid-Limburgse natuurgebied Gerendal hebben hun eigen postzegel gekregen. Op het postzegelvelletje staat naast elke kleurrijke plant een korte omschrijving van onder meer het soldaatje, het hondskruid en de poppenorchis.
De postzegels zijn een samenwerking van PostNL, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, meldde het postbedrijf woensdag. Staatsbosbeheer beheert een deel van het Gerendal, waar in totaal zo'n 30 soorten orchideeën groeien die in mei en juni bloeien. De orchideeëntuin wordt jaarlijks door ruim 5000 mensen bezocht.
Ontwerpbureau Studio Beige liet zich inspireren door botanisch tekenaar Dr Jacobus Landwehr (1911-1916). Het bureau probeerde de plant af te beelden als 'meesterverleider'. ,,Want zo mag je orchideeën wel noemen. Ze moeten immers met hun nectar, geur, kleur of vorm insecten verleiden om de bloem te bestuiven. Dat doen ze heel inventief'', aldus Silvia Vergeer, directeur van Studio Beige.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.