Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Kweekvlees' zonder dierenleed als vleesvervanger

  •  
22-06-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_194551.jpg
Sojaburgers, tofu en tahu. Vegetariërs zijn expert op het gebied van vleesvervangers. Zij en andere geïnteresseerden kunnen vrijdag 29 juni hun hart ophalen tijdens het symposium 'Voedsel, Kunst en Wetenschap' in Utrecht.
Tijdens die discussiebijeenkomst in het Centraal Museum wordt gesproken over de onderwerpen kunst, controversiële hapjes en 'kweekvlees'.
Op de bijeenkomst discussiëren wetenschappers en ethici over de mogelijkheden van uit stamcellen gekweekt vlees. Dit 'kweekvlees' wordt in een laboratorium gemaakt door stamcellen uit te laten groeien tot vleesweefsel.
Het kweken van vlees in een laboratorium staat nog in de kinderschoenen. Op dit moment werken wetenschappers aan onder meer de Universiteit Utrecht, onder leiding van hoogleraar Vleeswetenschappen Henk Haagsman, aan de nieuwe soort vlees, waar geen dier meer aan te pas komt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor