Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Kwart huizen 2030 van aardgas af'

  •  
23-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rijtjeshuis huis

© Bron Pixabay

Diederik Samsom heeft van het kabinet de opdracht gekregen er mede voor te zorgen om in 2030 twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af te halen. Dat zegt hij in een interview met dagblad Trouw.

Samsom als groene adviseur

De voormalig PvdA-leider gaat aan de slag als groene adviseur en commissaris bij het staatsenergiebedrijf EBN en daarnaast als onderhandelaar voor het Nederlandse klimaatakkoord. Samsom werd vorige maand door VVD-minister Eric Wiebes (economische zaken en klimaat) gevraagd als onderhandelaar.
“Nederland moet overstappen op andere energie. Dat in de vorm van opgepompte warmte uit de aardbodem, op groene stroom. Iedereen weet dat aardgas, een bron van CO2-uitstoot wegens klimaatverandering geen toekomst heeft”, zegt Samsom.
De negatieve gevolgen door de Groningse aardbevingen geven volgens Samsom ‘extra urgentie’ bij het afscheid nemen van aardgas.
Bron: ANP

Meer over:

aardgas
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.