Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kwakkelend de winter in

  •  
11-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koud_weer.jpg
Volgende week begint het een beetje te winteren. Vanaf maandag komt de temperatuur 's nachts onder de nul graden. Overdag blijft het waarschijnlijk niet vriezen. De kou gaat gepaard met wat lichte sneeuw. Een kwakkelend begin van winter noemde een woordvoerder van het KNMI het vrijdag. Op korte termijn verwacht hij geen flinke vorstperiode. Over een witte kerst wil hij het al helemaal niet hebben.
De inval van de vorst hebben we te danken aan een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië. De overgang naar het winterweer zullen we wel gaan merken. Dat komt omdat het weerinstituut in staat is door een nieuwe methode de gevoelstemperatuur preciezer door te geven. Door de wind kan het veel kouder aanvoelen dan de thermometer aangeeft. ,,De afgelopen dagen was het behoorlijk zacht, dus het verschil gaan we echt voelen.'' De kans op een witte Kerstmis is ongeveer 6 procent. ,,Ik ga dus niet zover om nu al een witte kerst te voorspellen.''
Bron ANP

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.