Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kunst met verse vis

  •  
06-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Laaksemer_bot_01.jpg
Voor het project Zeeliefhebbers fotografeert Hugo Schuitemaker kleinschalige, liefst duurzame vissers. Klanten kunnen maandelijks intekenen op een maaltje vis en krijgen bij hun vis een boekje met foto’s van de betreffende visser en zijn vangst. Andrea tekende in op de Laaksumer bot.
 
Fotograaf Hugo Schuitemaker is gegrepen door de visserij en oude tradities. Het laatste echte wild in Nederland, noemt hij die vis uit Waddenzee en IJsselmeer. Hij veronderstelt een behoefte bij de consument aan dergelijke vis, en startte het project Zeeliefhebbers. In 2009 kreeg Hugo Schuitemaker hiervoor de aanmoedigingsprijs van het Haagse kunstcentrum Stroom.
 “Fotografie is een middel, geen doel. Mijn fotografie is geloofwaardig en registrerend van aard. Ik werk vanuit een veronderstelling. Veel van mijn werk heeft te maken met de zee.
Ik ben met mijn project Zeeliefhebbers evenveel fotograaf als ondernemer. Hier fotografeer ik kleinschalige en innovatieve vissers. De fotografie van deze visserij verkoop ik als boekjes in pakketten samen met de vangst van de gefotografeerde vissers. Ik veronderstel dat consumenten graag willen zien waar hun eten vandaan komt en dat vissers graag laten zien wat er aan de verkoop vooraf is gegaan. Als je trots kunt zien, kun je het ook proeven.
Naast deze praktische inslag vind ik het belangrijk om bezig te blijven als autonoom documentair fotograaf. Door te werken zonder vooropgezette toepassing, gaat het maken van beeld meer over het beeld zelf dan de mogelijke uitwerking ervan.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.