Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kudde schapen toch nog op pad

  •  
18-09-2007
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_325410.jpg

© foto Luc Enting

Na een paar dagen in de piepzak te hebben gezeten wegens de maatregelen in verband met MKZ, is schaapherder Johan Griffioen dinsdagochtend toch met zijn vijftig schapen op pad gegaan. Dat heeft een woordvoerder van de stichting Het Utrechts Landschap laten weten.
Met een ruim honderd kilometer lange tocht vragen de stichting en het Goois Natuurreservaat aandacht voor de versnippering van de Utrechtse Heuvelrug. De tocht zou maandag beginnen, maar door de vervoersbeperkingen moesten de schapen een dagje wachten.
Dinsdag lopen de schapen de eerste en tweede etappe, zodat de rest van het schema niet in het honderd loopt. ,,We laten ons niet door de eerste de beste barrière kisten'', aldus de zegsman.
Dat blijkt ook uit de kunststukjes die de herder moet uithalen om de schapen op hun bestemming te krijgen. ,,We moeten onder rijkswegen door, we kruisen provinciale wegen, spoorlijnen, dorpen, campings en kanalen'', vertelde Griffioen eerder. ,,Het is dus nog een heleboel werk om overal te kunnen komen.''
De herder en zijn kudde zullen onderweg veel aandacht trekken, denkt de zegsman van Het Utrechts Landschap, een van de organisaties die zich inzet voor de tocht. ,,We willen graag dat mensen de schapen langs zien trekken. We zoeken dus ook wat dorpjes op en mensen mogen aansluiten bij de kudde als ze dat willen.''
De kudde reist overigens niet alleen. Een team begeleiders en een cameraploeg om alles vast te leggen, vergezellen de schapen. Op de website van Het Utrechts Landschap en het Goois Natuurreservaat zijn elke dag filmpjes te zien van de voettocht.
Bron: ANP 

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.