Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kruiskwal, mierenhoop, fenolijn en overige radio-onderwerpen

  •  
06-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kruiskwal

© Bron: Stichting Anemoon - Sylvia Waaien

De steek van een kruiskwal, hoe oud wordt een mierenhoop, fenolijn en alle overige onderwerpen die in de uitzending van 8 september 2019 voorbij komen.

Serie Stekers en bijters: kruiskwal

Van alle kwallensoorten steekt de kruiskwal het gemeenst. Zwemmers die allergisch zijn voor het dier kunnen zelfs in het ziekenhuis terecht komen. Eén troost: het dier is alleen bij warm weer actief en houdt zich vooral op tussen de wieren. Een beetje uitkijken is meestal voldoende.

De leeftijd van een mierenhoop

Hoe oud kan een mierenhoop worden? 2 jaar, 5 jaar, 10 jaar? En blijven ze wel altijd op dezelfde plek? Met dit soort vragen kom je al snel bij dé mierenspecialist van Nederland terecht, Peter Boer. Verslaggever Henny Radstaak is met hem naar een mierennest in het Noordhollands Duinreservaat.

Fenolijn

Rijpe klitten, gele zwavelzwammen, pyjamawantsen, piepjonge meerkoeten en een heidelibel met een vlieg als lunch zijn te horen op ons antwoordapparaat van de natuur. Verder een mooi duivenduet tussen een Turkse tortel en een houtduif. Luister naar alle eerste- en laatstelingen op de Vroege Vogels fenolijn, op 035-6711338.

Meer over:

kruiskwal, mieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.