Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kromme komkommers mogen weer

  •  
12-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
komkommer.jpg
Kromme komkommers, gebogen wortels en ander vreemdgevormd fruit mag weer terug in de winkels. De 27 EU-landen hebben woensdag veel van de huidige EU-regels voor verplichte afmetingen afgeschaft.
Het besluit is een overwinning in de strijd tegen overbodige regels, zei EU-commissaris Mariann Fischer Boel (Landbouw) woensdag.
Voor tien soorten groenten en fruit blijven enige vormregels bestaan, zoals voor tomaten en appels. Deze exemplaren mogen in de winkels terugkeren met speciale aanduiding van hun buitenissige vorm.
Nederland stemde voor de afschaffing om de landbouw en handelaren vrijheid te geven. "De vorm doet niets af aan de kwaliteit van de appels, komkommers en dergelijke. Daar zijn andere regels voor'', aldus een woordvoerster van minister Gerda Verburg (Landbouw) eerder.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.