Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Krokodillen zitten er duurzaam warmpjes bij

  •  
26-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
krokodil_01.jpg
De krokodillen en giraffen in Diergaarde Blijdorp leveren sinds woensdag ook een bijdrage aan een beter milieu. Zij zitten er warmpjes bij dankzij een nieuwe houtsnipperkachel. De kachel wordt gestookt op houtafval van de dierentuin en uit de stad. Het apparaat stoot geen CO2 uit en fijn- en stikstof komen beperkt vrij.
Blijdorp wil over enkele jaren energie- en CO2-neutraal zijn. De grote energieverbruiker wil alle elektriciteit zelf in de tuin opwekken en gebruiken. ,,Een van de grootste wensen is een grote windmolen'', zei woensdag directeur Ton Dorresteijn. Ook denkt het aan de inzet van aardwarmte.
De dierentuin nam eerder al allerlei andere maatregelen. Op het dak van het Oceanium liggen zonnepanelen. Cadeaus gaan mee in biologisch afbreekbare tassen. Zeeleeuwen, pinguins en de ijsberen Tania en Eric, die nog niet zo lang in de tuin zijn, eten bijvoorbeeld 'goede' vis.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.