Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Krokodillen kiezen vrijheid dankzij hoogwater

  •  
24-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
krokodil_17.jpg
Duizenden krokodillen wisten zondag te ontsnappen uit een Zuid-Afrikaanse krokodillenboerderij. De beesten zagen hun kans schoon toen de rivier de Limpopo buiten zijn oevers trad. Ongeveer 15.000 dieren wisten te ontsnappen, waarvan nog ruim de helft zoek is.
krokodil gezien?
Dat heeft Zane Langman, schoonzoon van de eigenaar van de boerderij, gezegd tegen een Zuid-Afrikaanse krant. ,,Eerst waren er maar een paar krokodillen in de Limpopo. Nu zijn het er een heleboel'', constateert hij droog. Volgens Langman zijn er zelfs krokodillen gezien op het rugbyveld van een school in de plaats Musina. Langman zegt dat boeren naar de farm moeten bellen als ze krokodillen zien. Dan worden de beesten gevangen.

Hoog water

De Rakwena Crocodile Farm ligt niet ver van de plaats Pontdrift, nabij de grens met Botswana. De overstromingen van de Limpopo hebben aan meerdere mensen het leven gekost. Ook in Mozambique moesten duizenden mensen hun huis verlaten door het hoge water.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.