Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Krokodil verslindt Australisch meisje

  •  
16-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_110280.jpg
Een 11-jarig meisje is in Australië hoogstwaarschijnlijk verslonden door een krokodil. Dat meldde de politie maandag.
Het kind was zondag in de namiddag met twee vriendinnen aan het zwemmen in een kreek in een gebied dat bekend staat als het Zwarte Jungle Moeras, nabij de noordelijke stad Darwin. De vriendinnen beweren dat ze de staart van een krokodil hebben gezien op de plek waar het meisje voor het laatst boven water kwam.
Ze alarmeerden de politie en die begon een klopjacht op het roofdier. Maandag werden menselijke lichaamsdelen ontdekt in de buurt van de plek des onheils. DNA-onderzoek moet uitwijzen of deze van het meisje zijn.
Zoetwaterkrokodillen maken zo nu en dan slachtoffers in Australië, met name in het waterrijke noordoosten van het land. De dieren, die een beschermde status genieten, bereiken lengtes tot zeven meter en wegen soms meer dan een ton.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.