Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Kritiek op wet Natuurbescherming

  •  
08-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
veluwe_12.jpg
Vanaf 1 januari 2017 komt er in Nederland één overkoepelende wet, die moet zorgen voor de bescherming van dieren en planten en de belangrijkste natuurgebieden in Nederland. Het vervangt hiermee de oude Natuurbeschermingswet 1998, de Boswet en de Flora- en Faunawet.
De natuurbeweging heeft gemengde gevoelens over de wet. Zo is de angst dat veel dier- en plantensoorten vanaf 1 januari veel minder goed zijn beschermd. Volgens stichting FLORON zijn de nu zwaar beschermde orchideeën straks vogelvrij. Stichting Das en Boom is bang voor de gevolgen voor de das. Andere kritiek is dat met de nieuwe wet te veel bevoegdheid bij de provincies komt te liggen en dat de vrij bejaagbare lijst van diersoorten niet is afgeschaft.
Frank Berendse, emeritus hoogleraar Natuurbeheer en plantenecologie aan de Universiteit Wageningen, was nauw betrokken bij de totstandkoming van de initiatiefwet Mooi Nederland, dat heeft bijgedragen aan deze nieuwe wet Natuurbescherming.

Meer over:

natuurbeheer

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.