Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kritiek op de Chinese aanpak van smog

  •  
17-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smog_05.jpg
Staatsmedia hebben maandag uitgehaald naar de regering. Zij noemen het ,,niet te verdedigen'' dat er geen noodmaatregelen zijn genomen tegen de dikke smog die sinds vrijdag boven de hoofdstad Peking hangt. Het gebeurt zelden dat de staatsmedia zo kritisch over de regering zijn.
De regering kwam in oktober met een reeks maatregelen die bij zware smog zouden moeten worden genomen. Bij 3 dagen zware smog zouden scholen moeten worden gesloten en zouden ambtenaren hun auto moeten laten staan. Tot nu toe ziet de regering lijdzaam toe. ,,Het gebrek aan activiteit bij de zwaarste luchtvervuiling in een maand tijd is lijnrecht in strijd met wat de regering heeft beloofd en met haar geloofwaardigheid'', schrijft de Engelstalige krant China Daily.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.