Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kritiek op afschieten ganzen neemt toe

  •  
14-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gans_12.jpg
Vierentwinting dierenbeschermingsorganisaties hebben zich in een brief aan staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) gekeerd tegen het afschieten van ganzen. Dat maakte de Coalitie DierenwelzijnsOrganisaties Nederland (CDON) maandag bekend. Bij de CDON zijn onder meer Milieudefensie en Stichting De Faunabescherming aangesloten.
Onlangs sloten zeven andere organisaties, waaronder Staatsbosbeheer en de Vogelbescherming Nederland, een akkoord over de manier waarop de ganzenpopulatie in Nederland omlaag moet. Afschieten is volgens hen een optie. Dat akkoord ligt nu bij Bleker.
Brandbrief
Vorige week stuurden vijf dierenbeschermingsorganisaties de staatssecretaris ook een brandbrief waarin zij hem verzochten het akkoord van de zogenoemde Ganzen-7 te negeren. Volgens een zegsvrouw van de Faunabescherming ondertekenden twee organisaties beide brieven.
De dierenorganisaties zijn tegen het afschieten van ganzen, omdat de populatie sowieso blijft groeien zolang de omgeving niet onaantrekkelijk wordt gemaakt als vestigingsplaats voor ganzen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.