Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Krijgt nieuwe schimmelziekte vaste voet in Nederland?

  •  
14-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tamme_kastanje.jpg
Sinds een aantal jaren wordt de nieuwe schimmelziekte Cryphonectria parasitica gevonden bij Nederlandse bomen. Deze Aziatische schimmelziekte heeft begin vorige eeuw bijna alle Amerikaanse tamme kastanjes in de Verenigde Staten gedood. Ook in Europa maakt de ziekte slachtoffers, al gedraagt de ziekte zich minder agressief. De Nederlandse Mycologische Vereniging wil het graag weten als u bomen kent waarvan u vermoedt dat ze deze ziekte hebben.
Iepenziekte
Door intensief handelsverkeer van levende planten worden schimmels, insecten en andere organismen vaak meegenomen van het ene werelddeel naar het andere. Soms heeft dit grote gevolgen voor de planten en bomen in het land van aankomst. Zo is de Iepenziekte een goed voorbeeld van een ziekte die, nadat deze in Nederland in 1921 ontdekt werd, de wereld rondging en vooral in Europa en Noord-Amerika veel slachtoffers eiste. Nieuwe schimmelziekten kunnen het landschap en onze bossen grondig veranderen.
  • Lees verder op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.