Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Kreta wil olijfbomen redden

  •  
17-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olijven_boomgaard.jpg
Wetenschappers gaan honderden olijfbomen op het Griekse eiland Kreta proberen te redden. De soms eeuwenoude bomen dreigen gekapt te worden omdat de prijs van olijven flink is gedaald. De onderzoekers zetten alle bomen die behouden moeten blijven, in een databank.
 
De directeur van de Kretenzer School voor Landbouwkunde zei woensdag een lijst te gaan maken met alle monumentale bomen. ,,We willen ook de leeftijd van de olijfbomen vaststellen'', aldus Dimitris Lidakis, die samenwerkt met ongeveer dertig stichtingen.
 
Olijven zijn eeuwenlang een belangrijke bron van inkomen geweest voor de bewoners van Kreta. Nu de prijzen zijn gedaald, worden veel bomen gekapt om ruimte te maken voor nieuwbouw. Volgens Lidakis is een klein aantal olijfbomen op Kreta meer dan duizend jaar oud.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.