Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Krabbenvisser betrapt met illegale netten

  •  
13-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
krab_bouwvis.jpg

© Fotograaf: bouwvis

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie hebben op het IJsselmeer ruim een kilometer illegale netten uit het water gevist. De netten waren van een beroepsvisser die ze gebruikte om krabben te vangen, maakte de NVWA vrijdag bekend.
Stroper
De inspecteurs zagen dat de stroper bij Den Oever netten uitzette zonder daarop de verplichte zogeheten jonen te plaatsen. Dat zijn drijvers met een vlaggetje die aangeven waar de netten in het water liggen. Ook bleek dat de visser geen vergunning heeft. De inspecteurs troffen in de netten een klein aantal krabben en een dode aalscholver aan.
Gebeurt vaker
Tegen de visser is proces-verbaal opgemaakt. Het is de zoveelste keer in korte tijd dat er illegale visnetten zijn gevonden op Nederlandse wateren. Vooral op het Markermeer is het de laatste tijd vaak raak.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.