Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Krabbenvisser betrapt met illegale netten

13 nov 2015
  •  
leestijd 1 minuten
krab_bouwvis.jpg

© Fotograaf: bouwvis

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie hebben op het IJsselmeer ruim een kilometer illegale netten uit het water gevist. De netten waren van een beroepsvisser die ze gebruikte om krabben te vangen, maakte de NVWA vrijdag bekend.
Stroper
De inspecteurs zagen dat de stroper bij Den Oever netten uitzette zonder daarop de verplichte zogeheten jonen te plaatsen. Dat zijn drijvers met een vlaggetje die aangeven waar de netten in het water liggen. Ook bleek dat de visser geen vergunning heeft. De inspecteurs troffen in de netten een klein aantal krabben en een dode aalscholver aan.
Gebeurt vaker
Tegen de visser is proces-verbaal opgemaakt. Het is de zoveelste keer in korte tijd dat er illegale visnetten zijn gevonden op Nederlandse wateren. Vooral op het Markermeer is het de laatste tijd vaak raak.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar